Over Mij

Op de eerste plaats ben ik vrouw ‘pur sang’. Zelfbewust, fijngevoelig, pittig, ook af en toe kwetsbaar, verdrietig en angstig. Kortom, een ‘normale’ vrouw dus. 😉 Door mijn heldervoelendheid ben ik me heel erg bewust van alles en iedereen rondom mij. Soms is dit heel overweldigend, soms een ongelooflijke meerwaarde.

Ik ben gehuwd met mijn ‘rots in de branding’, die een sterke tegenpool is. Tijdens de stormen in mijn leven, ben ik bijgevolg heel vaak tegen hem aangebotst.  Echter, diep van binnen geloof ik dat je partner, die elke dag tegenover je aan tafel zit,  je grootste spiegel is.  Na 29 jaar zijn we er, stap voor stap, in geslaagd om in onze grote verscheidenheid een evenwicht te vinden. Niettegenstaande dat evenwicht blijven we elkaar, elk op onze eigen manier uitdagen, om te groeien en de beste versie van onszelf te worden.

Ik ben een heel dankbare en fiere mama van 2 volwassen kinderen. Voor mij geschenken uit de hemel! Elk op hun eigen manier, heel getalenteerd. Recent zijn ze allebei op eigen benen gaan wonen.

Mijn gezin van oorsprong is voor mij een grote leerschool geweest. Ik kom uit een groot ‘nest’, was oudste meisje (2de oudste in de rij) van 6 kinderen en nam al heel jong veel verantwoordelijkheid op mij. Mijn mama was zelf hoogsensitief, heel perfectionistisch en had als jong meisje dromen die ze nooit heeft kunnen waarmaken. Als moeder van een groot gezin had ze het vaak niet makkelijk. Mijn vader was een hardwerkende arbeider die jong (56 jaar) stierf, maar die door zijn harde werken ons alle de kansen gaf.

Ik woon in het prachtige West-Vlaamse Heuvelland, meer bepaald in een van de mooiste dorpen die deze streek rijk is: Westouter. De heuvels en dalen in de streek waar ik woon en waar ik graag met tochtgenoten ga wandelen, zijn een prachtige metafoor voor mijn eigen leven.

Met veel vallen en evenveel keer weer opstaan (en ja, ook ik struikel en val nog wel es ;-)) ben ik erin geslaagd om mezelf te transformeren van een doorwinterde ‘levensworstelaar’ naar een moedige ‘levenskunstenaar’.  Wat voor mij vaak voelde als ‘slachtoffer zijn’ van de omstandigheden rondom mij, heb ik stap voor stap kunnen omzetten naar het ‘creëren van mijn eigen leven vanuit persoonlijk leiderschap, wat voor mij betekent:  zelf verantwoordelijkheid opnemen voor alles wat op mijn weg komt.

Als hoogsensitieve (zeg maar heldervoelende) vrouw, heb ik het leven altijd als heel ‘intens’ ervaren. Ik heb bijgevolg een lange weg afgelegd om doorheen zoveel intense ervaringen (waar angst, depressie, burn en bore-out deel van uitmaakten) innerlijke rust en zekerheid te vinden. Ik ben bijzonder dankbaar voor alle hobbels en stenen op mijn weg, voor de heuvels én de dalen (zowel de mooie als de minder mooie), omdat ze me gemaakt hebben tot de vrouw die ik nu ben: een mooie synchroniciteit van kwetsbaarheid én kracht.

Ik geloof dat elke vrouw deze synchroniciteit in zich heeft. Het is dan ook mijn oprecht verlangen om in mijn werk en in het delen van mijn ervaringen, fijngevoelige vrouwen (en zijn we dat in wezen niet allemaal in ons pure vrouw zijn?!) te inspireren op weg naar een vreugdevol(ler) leven.

Ik ben dol op kinderen omwille van hun onbevangenheid, hun puurheid, hun ‘groots’ durven dromen. Zij zijn nog zo diep verbonden met hun essentie en kunnen ontwapenend wijs zijn. In hun eenvoudige levenswijsheid schuilen alle tools die wij als volwassenen nodig hebben om gelukkig en vreugdevol te leven.

Daarnaast hou ik ontzettend van mensen op  LEEF-tijd.  In onze Westerse wereld noemen wij hen ‘oud’. Ik weiger om deze mensen ‘oud’ te noemen, omdat dit voor mij voelt als ‘afgeschreven’.  In Oosterse culturen worden ze juist ‘wijs’ genoemd.

Ik voel me bijzonder verbonden met wijze mensen op leeftijd  die nog sterretjes in hun ogen hebben en het kind in zich niet verloren zijn. Ook al was hun weg niet gespaard van tegenslagen en hobbels, toch stralen zij nog altijd licht en vreugde uit.  Hun doorwortelde levenswijsheid, hun humor en de lichtheid waarmee ze hun leven leven, kan mijn hart zo verwarmen.  

Mijn voorbeelden zijn vrouwen (o.a. Brene Brown ‘Kracht van Kwetsbaarheid’ en ‘Moed van Imperfectie’,  Louise Hay ‘Je kan je leven helen’ en Dina Rodriguez ‘Hormoonyoga’), die tot op hoge leeftijd hun dromen leven en de wereld rondtrekken om hun missie te delen en de wereld tot een betere  en mooiere plek te maken. Ook Mia Leijssen, professor, doctor in de psychologie aan de KUL en auteur van ‘Tijd voor de Ziel’,  is voor mij een heel  inspirerende vrouw.

De lotusbloem op mijn website is voor mij een heel bewuste keuze omdat zij het mooiste voorbeeld is van hoe je met je basis  (wortels) in de modder, toch kan uitgroeien tot een prachtige bloem. Zij staat voor mij symbool voor de mogelijkheid om als mens telkens opnieuw te transformeren vanuit pijn en kwetsuren naar een betere versie van jezelf. Het licht dat invalt op de lotusbloem en op mijn foto is een metafoor voor de keuze die ik heb gemaakt om in mijn 2de levenshelft in mijn licht te gaan staan, mijn volle potentieel te leven en van hieruit te durven stralen.

Ik ben dol op gezonde, biologische en natuurlijke voeding, maar kan evenzeer intens genieten van de heerlijke klassieke keuken van mijn top-chef in huis. 😉

Wie ik ben en wat ik doe kan ik niet scheiden. Persoonlijke ontwikkeling (als weg naar authenticiteit) en spiritualiteit (het een kan in mijn beleving niet losgekoppeld worden van het ander) zijn mijn grote passies en hebben voor mij de weg gebaand naar een vreugdevol leven.  Tevens vormen deze waarden mijn basis en zorgen ze voor de diepe drive waarmee ik enthousiast gelijkgestemde zielen begeleid.

Ook al ben ik klassiek opgeleid, heb ik een bachelor diploma in de hulpverlening, werkte ik meer dan 30 jaar in het klassieke onderwijs, volgde ik daarnaast een 4-jarige erkende therapeutische opleiding (Lichaamsgerichte Psychotherapie) en school ik me tot op de dag van vandaag constant bij, mijn grootste inspiratiebron is het leven zelf. Bijgevolg ben ik een eeuwige student aan de universiteit  van het leven en leer ik uit elke ontmoeting op mijn pad.  Omdat ik zelf heel erg diep ben gegaan en vele lagen heb doorwerkt, kan ik heel  puur werken met mensen en baseer ik me voornamelijk op mijn ‘innerlijk kompas’.  Ik werk vooral vanuit mijn gave: me afstemmen op mijn eigen innerlijke wijsheid én op de universele wijsheid waarmee ik verbonden ben en die door me heen stroomt als ik helemaal afgestemd ben.  Doorheen de jarenlange (spirituele)  zoektocht naar mijn diepste zelf, mijn kern, heb ik deze gave meer en meer ontwikkeld.

Vanuit die verbinding help ik vrouwen, om zelf stap voor stap te leren afstemmen en bij hun eigen innerlijke wijsheid te komen, waar alle antwoorden op hun vragen te vinden zijn.

Bijgevolg worden zij zelf het  instrument waarmee ze verder een vreugdevol leven kunnen creëren.

Ik geloof dat alles en iedereen met elkaar verbonden is.  Hoe meer vrouwen evolueren naar een vreugdevol leven waarin zowel kwetsbaarheid als kracht gezien mogen worden, hoe meer we op weg zijn naar een mooiere en  betere  wereld.  Op deze manier dragen we bij aan de heling van onze moeder Aarde.  Hoe meer vrouwen in hun kracht en licht gaan staan, hoe groter het lichtbaken rondom onze aarde!